Pressemeddelelse

RSA bliver importør af KGM i tre lande

Nyt navn, nye ejere, nye modeller - alt bliver nyt når bilmærket SsangYong i denne uge bliver lanceret i en helt ny skikkelse. Timingen er perfekt når RSA i dag kan slippe nyheden om at de nu har underskrevet aftale om at blive importør af det syd-koreanske bilmærke i Danmark, Norge og Sverige.

Sydkoreansk bilindustri har siden 90’erne taget det globale bilmarked med storm med mærkerne Kia, Hyundai og SsangYong.

Industrikæmpen KG Group opkøbte sidste år SsangYong. KG Group er et koreansk konglomerat med enorme økonomiske muskler, som ejer en lang række selskaber inden for bl.a. stålindustri, kemikalier, mediebranchen, finansteknologi, retail, vedvarende energi og logistik. De nye ejere lancerer nu bilmærket i en helt ny skikkelse.

Onsdag denne uge offentligjorde KG Group at SsangYong skifter navn til KGM, og biler fremover vil sælges under navnet KGM. Navneskiftet symboliserer starten på en ny æra for bilmærket.

Nu bekræfter RSA at de har underskrevet aftale med KG Group om at starte op som importør af bilmærket i Danmark, Norge og Sverige.

 

Frank Dunvold, CEO i RSA Group, er glad for at kunne annoncere starten på et spændende samarbejde.

-I samarbejde med KGM er tidspunktet for den skandinaviske lancering lagt samtidig med KG Group’s offentliggørelse af en meget ekspansiv produktplan og navneændring.

Han fortæller at de har store forventninger til samarbejdet.

-Vi ser frem til at starte som importør af et syd-koreansk bilmærke, eftersom landet har vist en enorm styrke og stor succes som bilproducent. Nu er vi klar til at lancere KGM i en helt ny skikkelse for det skandinaviske bilmarked. KG Group har ekstremt offensive og ekspansive planer for fremtiden, og vi glæder os til at komme i gang. Vi har store ambitioner for samarbejdet, siger han.


Ekspansiv produktplan og digital satsning

KGM har også ambitioner om at blive konkurrancedygtig i det globale bilmarked gennem online tilkobling og udvikling af SDV (Software Defined Vehicle) baseret på integration af OTA og autonom kørsel.

RSA kommer til at repræsentere KGM som en traditionel importør og vil opbygge et forhandlernetværk for både bilsalg, eftermarked og reservedele i alle tre lande. Digitale og sociale medier vil samtidig være en central del af den fremtidige satsning.

KGM og RSA planlægger lanceringen af en række nye bilmodeller - både elektriske og fossildrevne. I den nærmeste fremtid lanceres fire nye køretøjer. En mellemstor elektrisk pickup, en elektrisk SUV i fuld størrelse, en kompakt elektrisk SUV og Torres EVX i elektrisk udgave.

Snart vil KGM videreudvikle traditionelle modeller som Rexton (SUV) og pickupen Musso Grand, som har været centrale i SsangYong’s portefølje. Begge modeller vil blive lanceret i en helt ny udgave i løbet af sommeren.  

Om KG Mobility

Bilmærket SsangYong blev etableret i 1954, og er en af de tre store bilproducenter i Syd-Korea. I dag er bilmærket kendt som KGM. Selskabet har siden 1980 udviklet firehjulsdrevne køretøjer, og er kendt for innovativ teknologi og god kvalitet. KGM ejes i dag af industrigiganten KG Group.

Bilmærket har omfattende distribution i Europa og resten af verden, og driver nu virksomhed i 126 lande.

Om RSA
RSA er en nord-europæisk bilimportør i 12 lande, og er den officielle distributør af KGM i Danmark, Norge og Sverige. Som et privatejet selskab med historie helt tilbage til 1936, har RSA skabt stærke mærker i mange markeder. Siden opstarten har mobilitet og transport været udgangspunktet gennem alle selskabets faser.

RSA har i dag hovedkontor i Drammen, og har også veletablerede kontorer i Danmark, Sverige, Finland, Polen og Tyskland. RSA har allerede opbygget et stort forhandlernetværk som strækker sig over hele Nord-Europa med mærkerne Suzuki, Isuzu, Maxus, BYD og JAC.

Postet

23 March 2023 at 09:00

Bilder

Vedlegg

Kontakt